Baladin 20° Oxpera Experimental Beer

Baladin 20° Oxpera Experimental Beer

Oxpera je gurmánské pivo se vzácným pivním octem Baladin. Nabízí skvělý chuťový zážitek daný spojením dvou italských produktů: řemeslného piva Baladin a sladového octa rafinovaného v dubových a akátových sudech. Ve vůni patrné náznaky pečiva a kandovaného panettone, příjemně svěží díky balzamikové notě pivního octa, jemné a ovoněné cereáliemi. Na první doušek ohromí svou čistotou a komplexností vůní. Octová nota je okamžitě doprovázena sladkými náznaky suchých past a sladu. Více

Parametry
Objem 0,75 L
Obsah alkoholu 8,6%
Stupňovitost 20°
Výrobce Birra Baladin
Kód 1941
Teď vyprodáno Aktivovat WatchDog
Cena s DPH: 440 Kč Cena za litr: 440 Kč

Oxpera je gurmánské pivo se vzácným pivním octem Baladin. Nabízí skvělý chuťový zážitek daný spojením dvou italských produktů: řemeslného piva Baladin a sladového octa rafinovaného v dubových a akátových sudech. Ve vůni patrné náznaky pečiva a kandovaného panettone, příjemně svěží díky balzamikové notě pivního octa, jemné a ovoněné cereáliemi. Na první doušek ohromí svou čistotou a komplexností vůní. Octová nota je okamžitě doprovázena sladkými náznaky suchých past a sladu. Více

Parametry
Objem 0,75 L
Obsah alkoholu 8,6%
Stupňovitost 20°
Výrobce Birra Baladin
Kód 1941

Složení:
voda, ječný slad, sladový ocet, chmelové produkty

Na rozdíl od jiných Baladinových lahvových piv Oxpera neprochází procesem druhotného kvašení v lahvi, aby nedocházelo k nadměrnému vývoji octové složky. Základní pivo se smíchá s pivním octem přibližně dva dny po ukončení kvašení při teplotě 25 °C. To umožňuje využít CO2 produkovaný během fermentačního procesu k nasycení piva v tanku a zastavení růst acetobakterií přítomných v octu. Po ukončení kvašení se pivo přečerpá do spilky, kde fermentuje po dobu tří týdnů při teplotě 0 °C. Tato doba klidu, během které se provádí pečlivé odčerpávání kalů, umožňuje přirozené projasnění. Při stáčení nejsou do lahví přidávány žádné cukry nebo kvasinky nutné pro fermentaci, s důrazem na to, aby uvnitř lahví nazůstal zbytkový kyslík, který by způsobil rozvoj acetobakterií.

O pivovaru:
Birra Baladin je jeden z nejzajímavějších pivovarů v naší nabídce. Nachází se na severozápadě Itálie v regionu Piemont. Vznikl už v roce 1986, když Teo Musso otevřel hospodu v Piozzo, kde o 10 let později začal vařit vlastní pivo. Stal se tak průkopníkem italského craft beeru. Postupně se mu dařilo prosadit se na pivních festivalech a soutěžích. V roce 2005 se dostal jeho Isaac do světového průvodce 500 nejlepších piv světa. V současnosti má vlastní pivovar farmu, kde pěstují vlastní chmel (7 ha) i pšenici a ječmen (300 ha) a garantují tak 100% italský původ surovin pro výrobu piv. Vychovali také 5 vlastních kmenů kvasinek. Provozují také 12 podniků s označením Baladin Pub. Jejich piva jsou ideální pro párování s jídlem, a proto preferované šéfkuchaři v Itálii a po celém světě. Piva Baladin jsou servírována ve 100 michelinských restauracích v Itálii i ve světě. Baladin je také autorem všeobecně známé sklenice Teku, kterou používají i některé české pivovary.