Timmermans 13° Oude Gueuze

Timmermans 13° Oude Gueuze

Oude Gueuze od Timmermansu je směs tříletých lambiků s mladým ročním lambikem, který dodal cukr pro následnou spontánní fermentaci v lahvi. V láhvi následně geuze zraje po dobu čtyř měsíců v pivovaru a ve vašem sklepě může ještě dále získávat na kvalitě po dobu 20 let. Jeho divoká a svěží vůně je od prvního doušku kombinována s naprosto emancipovanou chutí prozrazujících kyselá tajemství bruselských starých lambiků. Více

Parametry
Objem 0,75 L
Obsah alkoholu 6,7%
Stupňovitost 13,8°
Výrobce Timmermans
Kód 6330
Skladem 1-2 ks Prodejna Praha 0 ks
Prodejna Brno 0 ks
Cena s DPH: 279 Kč Cena za litr: 279 Kč
ks

Oude Gueuze od Timmermansu je směs tříletých lambiků s mladým ročním lambikem, který dodal cukr pro následnou spontánní fermentaci v lahvi. V láhvi následně geuze zraje po dobu čtyř měsíců v pivovaru a ve vašem sklepě může ještě dále získávat na kvalitě po dobu 20 let. Jeho divoká a svěží vůně je od prvního doušku kombinována s naprosto emancipovanou chutí prozrazujících kyselá tajemství bruselských starých lambiků. Více

Parametry
Objem 0,75 L
Obsah alkoholu 6,7%
Stupňovitost 13,8°
Výrobce Timmermans
Kód 6330

Složení:
voda, ječný sladpšeničný slad, chmelové produkty, pivovarské kvasinky

O pivovaru:
Lambic je znám od 13. století a zraje výhradně v údolí Senne v bruselské oblasti. Jméno Lambic je považováno za zkratku „allambique“. Alembic je aparát, který se používá ve Francii k destilaci Calvadosu. Byl vynalezen na Středním východě a dorazil do Belgie ze severní Afriky. Lambické pivo se původně vařilo v otevřených nádobách a míchalo se ručně pomocí dřevěných lopatek. Je to jediný typ piva s registrovaným označením původu. Lambic se vaří ze 70 % ječného sladu a 30 % pšeničného sladu a chmelí se starým chmelem. Pivo kvasí spontánní fermentací, která začne přirozeně kontaktem mladiny s divokými kvasinkami přítomnými ve vzduchu. Kvasinky, které způsobují kvašení, jsou Brettanomyces lambicus a Brettanomyces bruxellensis. Kolem roku 1900 existovalo v Belgii přibližně 300 lambických pivovarů. Aktuálně funguje 10 tradičních lambických pivovarů a blenderů.

Předchůdci Timmermansu vařili lambiky v Itterbeeku už od roku 1702. Zakladatelem pivovaru byl v roce 1814 Jakobus Walravens. Nachází se v údolí Senne několik kilometrů od centra Bruselu. Lambic, Faro a Meerts z pivovaru Walravens byly zmíněny v roce 1866 v oficiálním záznamu veřejné dražby konané v Bruselu. Ke změně názvu pivovaru došlo v roce 1920, poté co se nejmladší Walravensova dcera Celina provdala za Franse Timmermanse. Pivovar je od roku 1993 součástí skupiny John Martin. Dnes se piva Timmermans vyvážejí do celého světa a vyhráli řadu cen na prestižních mezinárodních soutěžích.